DSC 5407

Vrijwilligers

Scouting draait op vrijwilligers. Je ziet elke week bij de groep wel al die jongeren en volwassenen die zich inzetten voor de groep, maar wat doen ze nou eigenlijk? En wat krijgen ze qua onkostenvergoedingen e.d? Wil je het allemaal weten? Klik dan verder.

Lees verder

Lid worden

Voor meer info of er plaats is: Ben je op 31 dec 6 of jonger? Mail Marike van de Bevers op beverleiding@scoutingcastricum.nl. Ben je op 31 dec 10 of jonger? Mail Pelle van de Welpen op welpenleiding@scoutingcastricum. Op 31 dec 14 of jonger? Mail Jos van de scouts op scoutsleiding@scoutingcastricum. Op 31 dec 17 of jonger? Bel Michelle van de sherrows op 06 425 256 31 Geen reactie gehad?: secretaris@scoutingcastricum.nl

Deze gegevens zijn alleen voor het aanmelden. Er zijn daarna geen vaste contactpersonen bij de teams. Als er ruimte is dan kun je een afspraak maken om drie keer mee te komen draaien op zaterdag. Daarna horen we graag of jij wil blijven en overlegt de leiding ook met elkaar of je in de groep past. Willen we allemaal met elkaar verder dan kun je hier op verzoek van de leiding het inschrijfformulier downloaden. Als je die ingevuld meeneemt kun je blijven komen.

Ouderparticipatie

Bij sportclubs is het normaal dat ouders achter de bar staan in de kantine, wedstrijden fluiten of spelers naar uitwedstrijden rijden.

Dat is allemaal niet aan de orde bij scouting, maar toch verwachten voor een aantal zaken inzet van ouders. Voor zomerkampen worden altijd ouders gevraagd om spullen te rijden. In en om het clubhuis zijn vele klussente doen waar onze vrijwilligers niet aan toe komen.

Hulp van ouders is daarbij zeer welkom en met dank aan een aantal toppers zijn er de afgelopen jaren grote verbeteringen aangebracht.

Een zeer grote rol voor ouders ligt bij het in- en uitlaten van huurders van ons gebouw. Een van de belangrijkste motors achter een lage contributie voor alle leden.

logo laat je uitdagen horizontaalB

Overkoepelende organisaties

Wereldwijd zijn er twee grote scoutingverbonden: World Association of Girl Guids and Girl Scouts (WAGGGS) voor meisjes en World Organisation of the Scout Movement (WOSM) voor jongens.

De vereniging Scouting Nederland is de enige overkoepelende scoutingorganisatie in Nederland en is lid van beide wereldbonden.

Lees verder
IMG 20151010 WA0001

Overvliegen

Overvliegen is de naam van het moment waarop de oudste leden weg gaan bij een speltak (groep) om zich aan te sluiten bij een oudere speltak. Klik verder als je wil weten wat voor dag dat is en wanneer je die kan verwachten.

Lees verder
201108042008 Sander 3112

Wereld Jamboree

Elke vier jaar wordt ergens op de wereld het grootste internationale scoutkamp georganiseerd: de Wereld Jamboree. Scouts van 14 tot en met 18 jaar mogen als deelnemer met het Nederlands contingent er naartoe. Je hebt dus eens in je leven de kans om als deelnemer naar de jamboree te gaan. Daarom vertellen we je er hier graag wat meer over zodat je, samen met je ouders, kan bedenken of dit wel of niet iets voor jou is.

Lees verder

Contributie

We innen de contributie via automatische incasso. Dat scheelt de penningmeester een boel werk zodat ze haar tijd kan steken in andere scoutingzaken.

Van de contributie (120 euro per jaar) worden een aantal zaken gedaan. Een deel wordt afgedragen aan de landelijke en regionale organisatie. Hiervan worden onder andere activiteiten georganiseerd, spelmateriaal ontwikkeld en terreinen onderhouden.

Een ander deel van de contributie wordt gebruikt om ons eigen gebouw en spelmateriaal te onderhouden. Ook voor de groepsdagen wordt een deel apart gehouden. De leiding van de speltakken krijgt vervolgens 1,50 euro per lid per maand om de wekelijkse activiteiten te bekostigen en zaken als limonade of thee in te kopen.

Organisatiestructuur

De leidingteams overleggen met elkaar in de groepsraad. Deze vergadering, voorgezeten door het groepsbestuur, bespreekt alle zaken op het gebied van spel, leiding en feestdagen. Naast het groepsbestuur staat het bestuur van de stichting Scouting Castricum. Zij zijn eigenaar van de grond en de panden en coördineren alle vormen van onderhoud. Op het gebied van spel of bezetting van de leidingteams heeft de stichting geen enkele invloed.