Van welpen naar scouts

Waar de welpen vooral spellen spelen gaan de scouts steeds zelfstandiger aan de slag. Ze leren vaardigheden die van pas komen tijdens het jaarlijkse zomerkamp. Een tent opzetten, koken op houtvuur of op gas en onder begeleiding leren houthakken zijn voor scouts heel normaal.

be5061e2 08e6 4f6a a37e c3cd292f0ec8

Wat doen de scouts?

• smokkelspelen in het bos
  • houthakken
  • kamperen
  • wereldreizen in virtual reality
  • een katapult maken
  • tosti's bakken op een houtvuur
  • boogschieten
  • lightpainting
  • een escape room
  • met Arduino's een derriedouche bouwen
Playlist Scouts

robin

Het zomerkamp

Het hoogtepunt van het jaar is het kamp. We gaan ergens in Nederland kamperen. Vaak op één van de vele mooi terreinen van Scouting Nederland. Labelterreinen heten die. Een week lang slapen we in tenten, maken we ons eigen vuur en ons eigen eten. Meestal gaan we een dagje naar de stad, een keertje zwemmen en lopen we een tocht van twee dagen. Dat doen we in groepjes. In elk van die groepjes zitten scouts die al vaker op kamp zijn geweest.

Lid worden?

Lijkt het je wel wat om bij de scouts te komen kijken? Ze komen elke zaterdag van 10.30 tot 13.00 bij elkaar aan het Scoutingpad. Je kan 2 keer komen kijken voordat je wordt gevraagd om een inschrijfformulier in te vullen. De contributie bedraagt vanaf dat moment 120 euro per jaar die we elk kwartaal met automatische incasso innen. Op dit moment is er beperkt ruimte voor jongens en meisjes.