marathon

Halve marathon

Vaste prik voor de sherrows: begin januari werken bij de halve marathon. We staan op een verzorgingspost in de duinen. Rond half 10 beginnen we met het klaarzetten van duizenden bekers water die vier lagen hoog opgestapeld worden in marktkramen. Als de lopers komen geven we zo lang als dat door de drukte nog gaat de bekers aan en vullen we extra bekers. De bijdrage die we van de organisatie krijgen voor onze hulp gebruiken we voor ons zomerkamp.

IMG 7002

Van scouts naar sherrows

Bij de sherrows (15-18) ga je zelf bedenken wat je wil doen en dat ook echt waar maken. Er is geen leiding meer, maar begeleiding, die je waar nodig in de goede richting wijst en oplet dat het allemaal een beetje verantwoord en betaalbaar blijft. Volleybal op het strand of een LAN-party organiseren, het kan allemaal.

IMG 7005

IMG 7011

Kamp

Wat zo mooi is aan de sherrows is dat we zelf bepalen wat we doen. Niet alleen elke zaterdag, maar ook als we in de zomervakantie op kamp gaan. Soms hebben we zin om mee te doen aan een groot landelijk scoutingkamp. Nieuwe vrienden maken. Maar andere jaren besluiten we samen om met rugzakken en tenten te gaan lopen in de alpen.

S6000057
IMG 7014

IMG 8316

Lid worden?

Lijkt het je wel wat om bij de sherrows te komen kijken? Ze komen elke zaterdag vanaf 13:00 bij elkaar aan het Scoutingpad. Je kan een paar keer komen kijken voordat je wordt gevraagd om een inschrijfformulier in te vullen. De contributie bedraagt vanaf dat moment 120 euro per jaar die we elk kwartaal met automatische incasso innen.

Of er op dit moment plek is voor jongens en meisjes zullen we hier binnenkort plaatsen.

Alcohol

Bij de sherrows doen we onze eigen inkopen met koek, chips, fris enzovoorts. We kopen zelf in en beheren zelf de kas. Dat hoort erbij omdat we zelf onze opkomsten regelen. De sherrows zijn 15 tot 18 jaar oud en daarom wordt er bij ons geen alcohol geschonken.

IMG 8319