DSC 3068

Welpen: Bagheera

Bagheera is de zwarte panter in het Jungelboek. Voordat hij leiding ging geven bij de welpen is hij zelf ook welp, scout en sherrow geweest.

DSC 3168

Welpen: Takkie

Takkie, zoals de welpen haar kennen, is bezig aan haar tweede periode als welpenleidster. Vanaf 2007 zette zij zich al in om wekelijks leuke activiteiten voor de welpen voor te bereiden. Zelf is ze als lid nog padvindster geweest bij de Juliette Low groep, één van de twee groepen waaruit onze groep is voort gekomen. Ook buiten de groep is Takkie actief, bijvoorbeeld in 2008 bij de kampkrant van de Nationale Jamboree, een groot landelijk evenement.

DSC 3066

Welpen: Sahi

Sahi is al als welp bij de groep gekomen. Na 12 leuke jaren bij welpen, scouts en sherrows gebruikt zij haar ervaring om de welpen van nu elke week een leuke opkomst voor te schotelen. Ze is zo enthousiast over scouting dat ze in 2011 met het Nederlands contingent mee is geweest naar het grootste internationale scoutingkamp ter wereld: de Wereld Jamboree.

DSC 3075

Welpen: Kaa

Kaa, de slang uit het Jungelboek, is een stuk aardiger dan je van een slang zou verwachten. De rest van de week is hij bezig met het ontwerpen van mooie auto's en 3D-design, maar op zaterdagochtend maakt hij tijd vrij om aan het Scoutingpad de welpen een leuke start van hun weekend te geven.

IeniemienieScrunch

Scouts: Bodha

Als je gaat kijken naar de opleidingen van leiders dan zie je met enige regelmaat sociale studies, pedagogiek en PABO voorbij komen. Ook Bodha staat doordeweeks voor de klas, enkomt op zaterdag uit Alkmaar naar het scoutingpad om de scouts te verrassen met uitdagende programma's. Vanaf 2003 is hij al lid van de groep en ging in 2011 ook naar de Wereld Jamboree in Zweden en was kampstaf op een groot nationaal kamp.

IMG 20160227 WA0018

Scouts: Maarten

Maarten, of 'Mjerten' zoals Bodha hem ook wel eens liefkozend noemt, was als scout al het middelpunt bij elk kampvuur. Tegenwoordig wordt een kampvuur vaak afgesloten met een kampvuur waarbij Maarten en zijn gitaar ook van de partij zijn. De bossen rond het Scoutingpad kennen weinig geheimen meer voor Maarten want in 2003 was hij hier al als welp elke week te vinden.

DSC 3082

Scouts: Saskia

Saskia is als scout bij de groep gekomen. Dat vond ze zo leuk dat ze later met het Nederlands contingent naar de Wereld Jamboree in Zweden is gegaan. Dat is het grootste internationale scoutingkamp ter wereld.

DSC 3278

Scouts: Sander

Zelf als scout lid geworden van de groep heeft Sander aan alle leeftijden leiding gegeven. Na 9 jaar bij de welpen is hij sinds 2005 elke zaterdag te vinden bij de scouts. Ook buiten de groep is Sander actief. In 1995 ging hij als deelnemer naar de Wereld Jamboree, het grootste internationale scoutingkamp, en sindsdien heeft dat virus hem te pakken. In 2011 (Zweden) en 2015 (Japan) begeleidde hij 36 jongeren tijdens hun voorbereidingen en de reis.

DSC 3079

Scouts: Lars

Lars is als scout de groep binnen gekomen en is sindsdien via de sherrows en de stam inmiddels een enthousiast scoutsleider geworden. Altijd in voor een geintje en ook te porren voor klussen in en om het gebouw komt hij elk weekend uit Velp terug naar Castricum.

DSC 3296

Sherrows: Michelle

Al in 2000 kon je Michelle tegenkomen in het duin. Na alle speltakken als lid te hebben doorlopen wilde Michelle graag de leden van nu net zo'n leuke tijd geven als zij zelf heeft gehad. Na zes jaar leiding te hebben gegeven bij de scouts (11-15) stapte ze over naar de sherrows (15-18). Daarnaast is Michelle ook actief bij de PlusScouts, de oudste tak van de groep, waarmee ze in de winters gaat kamperen.

DSC 3297b

Sherrows: Marijn

Na zelf lid te zijn geweest begon Marijn zijn leidingloopbaan bij de esta's (tegenwoordig de welpen). Vele generaties esta's en welpen hebben hem gekend als Fransje. Op het moment is Marijn actief als begeleider bij de sherrows en is hij van bijna elke vrijwilliger binnen de groep ooit wel eens (bege)leider geweest.

DSC 3281

Sherrows: Rick

Voordat Rick uberhaupt lid was kwam hij al vaak met zijn vader mee naar de groep. Na zelf welp, scout, sherrow en stamlid te zijn geweest begeleidt hij nu zelf de sherrows bij het voorbereiden en uitvoeren van hun programma's.

IMG 20160227 WA0019

Bestuur: Vincent (voorzitter)

Vincent is samen met Saskia de voorzitter van het groepsbestuur. Van welp tot stam, Vincent heeft alle speltakken bij onze groep doorlopen voordat hij leider werd bij de welpen. Na de welpen versterkte hij als begeleider de sherrows. Tegenwoordig kan Vincent niet elke week in het duin zitten omdat hij veel in Azië is. Desondanks weet hij toch nog tijd vrij te maken om als bestuurslid bij te dragen aan de groep.

DSC 3082 bestuur

Bestuur: Saskia (voorzitter)

Saskia kwam als scout bij de groep. Toen ze na een paar mooie jaren bij de sherrows en de stam een nieuwe uitdaging zocht werd ze leider bij de scouts. Daarnaast zit Saskia als voorzitter ook de groepsraad (het overleg van alle leiding) en de vergaderingen van het groepsbestuur voor. Zij vervult deze functie samen met Vincent.

12376503 1195356067147061 5418723848818176479a n

Bestuur: Sibren (secr.)

Na als welp bij de groep begonnen te zijn en alle speltakken als lid te hebben doorlopen werd Sibren leider bij de welpen. In 2007 ging hij met het Nederlands contingent mee naar de Wereld Jamboree in Engeland. In 2015 nam hij na jaren bij de welpen afscheid als actief leider. In zijn rol als secretaris van het groepsbestuur blijft hij de groep ondersteunen en voert onder andere de ledenadministratie.

IMG 20160227 WA0023

Bestuur: Simon (vice-voorz.)

Nadat Simon jeugdlid was werd hij leider bij de esta's (die nu welpen heten). Na vele jaren elke week als 'Deng Poe Ha' voor de groep te hebben gestaan maakte Simon de overstap naar de sherrows (15-18). Simon werd voorzitter van het groepsbestuur. Met Niels en Roos heeft Simon inmiddels een eigen traject gestart om twee toekomstige welpen klaar te stomen. Inmiddels is Simon gestopt bij de sherrows en is vice-voorzitter van het groepsbestuur.

DSC 3278a

Stichting: Sander (voorz)

20131214 172543

Stichting: Marije (penn)

20131214 172543d

Stichting: Peter (secr)

DSC 3297

Stichting: Marijn (alg. lid)

166

Stichting: Remco (alg. lid)