Bevers (5 t/m 8)

De Bevers zijn de jongste speltak van de vereniging. Samen met Stuiter en alle andere bewoners van het dorp Hotsjietonia gaan we op avontuur. Bij de Bevers ligt de nadruk op spelen en leren in de natuur. De Bevers zullen zoveel mogelijk buiten te vinden zijn als het weer het toelaat. Elke bewoner in het dorp heeft een andere kracht, denk hierbij aan samenwerken, knutselen, bakken of juist heel goed luisteren naar iemand. 


Welpen (8 t/m 11)

Samen lekker spelen is wat welpen het liefste doen. Als het weer het even toelaat doen ze dat buiten. Met het bos recht voor onze deur en een eigen kampvuurkuil naast het gebouw kunnen de welpen bij ons lekker de natuur in. En vies worden is daarbij prima omdat je scoutingkleren daar heel geschikt voor zijn.
Elke week heeft de leiding weer iets anders bedacht om te doen. Iets creatiefs, iets met veel fantasie, of juist iets waarbij je lekker door het bos kan rennen.


Scouts (11 t/m 15)

Waar de welpen vooral spellen spelen gaan de scouts steeds zelfstandiger aan de slag. Ze leren vaardigheden die van pas komen tijdens het jaarlijkse zomerkamp. Een tent opzetten, koken op houtvuur of op gas en onder begeleiding leren houthakken zijn voor scouts heel normaal. Daarnaast spelen de scouts nog steeds spelletjes, maar wat minder dan bij de welpen.


Sherrows (15 t/m 18)

Bij de sherrows ga je zelf bedenken wat je wilt doen en dat ook echt waarmaken. Er is geen leiding meer, maar begeleiding, die je waar nodig in de goede richting wijst en oplet dat het allemaal een beetje verantwoord en betaalbaar blijft. Volleybal op het strand of een LAN-party organiseren, het kan allemaal.


De speltakken draaien elke zaterdag op de volgende tijden opkomst:

  • Bevers: 14:00 tot 15:30
  • Welpen: 10:00 tot 12:30
  • Scouts: 10:00 tot 12:30
  • Sherrows: vanaf 13:30 tot 16:00 (exclusief nazit)