Omgeving

Midden in de natuur

Het gebouw ligt niet in een woonwijk, maar op de grens van bos en bollenveld aan een rustig zandpad. Dit zandpad en een kort stukje fietspad bakenen een rechthoekig stuk bos met een speelveld af. Als je aan het begin van je kamp met de hele groep deze paden afloopt kan elk kind vanaf een jaar of 7 vrij spelen zonder te verdwalen.


De zandvlakte

Vanuit de keuken kijk je over het zandpad direct het bos in. 30 meter naar links ligt een zandvlakte die heel geschikt is als speelveld. Als het speelveld al bezet is kun je op het zandpad terecht of op een tweede speelveld 30 meter verder, aan de andere kant van het fietspad.


Het bos

Het bos loopt naar het westen door tot aan de duinen. Naar het zuiden tot aan het kanaal bij IJmuiden en naar het noorden helemaal naar Schoorl. Een enorm gebied waarin je heerlijk kunt wandelen, spelen, speuren en (ver)dwalen.


Het strand

Het strand is wellicht het meest voor de hand liggende uitje als je op kamp gaat in Castricum. Via de Zeeweg kun je gemakkelijk op het strand komen. Ter plekke is ruime (betaalde) parkeergelegenheid. Met de fiets kun je via een mooie route door het bos in 20 minuten naar Castricum aan Zee. Het hele jaar door zijn er en aantal strandtenten open en kun je genieten van de zon of even lekker uitwaaien.


Het Huis van Hilde

Het huis van Hilde is het archeologiecentrum van Noord-Holland. In dit grote gebouw, direct naast het station, kijk je 14 ‘mensen’ in de ogen die elk voor een aparte periode uit de geschiedenis staan. Hun kleding is nagemaakt en in sommige gevallen zijn forensische technieken gebruikt om het gezicht te reconstrueren.


De Hoep

Het bezoekerscentrum de hoep organiseert vaak activiteiten voor kinderen, en heeft leuke wandelingen uitgestippeld. Verder is de hoep gratis te bezoeken om de vaste expositie over schoon drinkwater en de duinen te bekijken en soms zijn er ook tijdelijke exposities te bekijken. De hoep bevindt zich aan de zeeweg en ligt op een loopafstand van circa 30 minuten vanaf scouting.


Zwembad De Witte Brug

Net buiten het centrum van Castricum, op 5 minuten lopen van het station, ligt zwembad de Witte Brug. Je kunt er een wedstrijdbad, een recreatiebad en een sauna vinden. Op zaterdag- en zondagmiddag is er vrij zwemmen waarbij ook de glijbaan open is.