Sherrows


Het zomerkamp

Sherrow opkomsten zijn vanaf 13:30 tot 16:00 (exclusief nazit).

Wat zo mooi is aan de sherrows is dat we zelf bepalen wat we doen. Niet alleen elke zaterdag, maar ook als we in de zomervakantie op kamp gaan. Soms hebben we zin om mee te doen aan een groot landelijk scoutingkamp, om daar nieuwe vrienden te maken. Andere jaren besluiten we samen om met rugzakken en tenten te gaan lopen in de Alpen.


De halve marathon

Vaste prik voor de sherrows: begin januari werken bij de halve marathon. We staan op een verzorgingspost in de duinen. Rond half 10 beginnen we met het klaarzetten van duizenden bekers water die vier lagen hoog opgestapeld worden in marktkramen. Als de lopers komen geven we zo lang als dat door de drukte nog gaat de bekers aan en vullen we extra bekers. De bijdrage die we van de organisatie krijgen voor onze hulp gebruiken we voor ons zomerkamp.


Alcoholbeleid

Bij de sherrows doen we onze eigen inkopen met koek, chips, fris enzovoorts. We kopen zelf in en beheren zelf de kas. Dat hoort erbij omdat we zelf onze opkomsten regelen. De sherrows zijn 15 tot 18 jaar oud en daarom wordt er bij ons geen alcohol geschonken.