Uniform

Bij scouting dragen wij tijdens de opkomsten een uniform. Dit uniform is er zodat alle leden gepast gekleed zijn voor de activiteiten die we bij scouting doen. Zo is het bijvoorbeeld niet handig als je met een korte broek en slippers door de brandnetels moet rennen. Het uniform helpt ook de leiding om makkelijk en snel te kunnen zien wie er allemaal bij onze groep horen en is dus verplicht om aan te hebben wanneer we weg zijn van het clubhuis, daarom moet deze tijdens de opkomsten altijd mee zijn. Bij scouting dragen wij tijdens de opkomsten een uniform. Dit uniform is er zodat alle leden gepast gekleed zijn voor de activiteiten die we bij scouting doen. Zo is het bijvoorbeeld niet handig als je met een korte broek en slippers door de brandnetels moet rennen. Het uniform helpt ook de leiding om makkelijk en snel te kunnen zien wie er allemaal bij onze groep horen en is dus verplicht om aan te hebben wanneer we weg zijn van het clubhuis, daarom moet deze tijdens de opkomsten altijd mee zijn.

Het uniform bestaat uit een blouse in de kleur van de speltak waar het lid bij hoort:

  • Bevers: rood
  • Welpen: groen
  • Scouts: beige
  • Sherrows & Stam: donkerrood

Bij de blouse hoort ook onze paarse das met een dasring die het lid tijdens de installatie in ontvangst mag nemen. Verder willen we dat leden een spijkerbroek dragen die sterk is en vies mag worden (want dat gebeurt nou eenmaal bij scouting). Als laatste raden wij aan om bergschoenen (of andere stevige schoenen) te dragen.

Tijdens je scouting tijd zal je zo nu en dan ook wel eens de kans krijgen om insignes te verdienen die je naturlijk graag aan je medescouts wil laten zien, maar dan moet je wel rekening houden met waar je welk insigne op je uniform mag zetten. Om te beginnen hebben wij bij onze groep het JL insigne die in de puntje van je das mag. Het installatie teken (de paarse lelie) mag op je linkerborstvakje. Het speltakteken mag op het rechterborstvakje. aan de bovenkant van de rechtermouw mag het groepsnaambandje en daaronder mag het regioteken. Het nest- of patrouilleteken mag ergens duidelijk zichtbaar voorop de blouse. De behaalde en overige insignes mag je zelf bepalen. Als er nog vragen zijn over insignes mag natuurlijk ook altijd een van de leiding benaderd worden van de bijbehorende speltak.